Odličan izbor

Genijalne osvježavajuće kocke od čokolade i kokosa

01.07.2024.
u 12:50

Laura Roman s bloga La Vie Shobaine ima rješenje za toplo vrijeme! Isprobaj njezin recept za kocke od čokolade i kokosa!

Osvježenje pronađite u hladnim kockama od čokolade i kokosa. Ovaj genijalan ljetni kolač vrlo je jednostavan za pripremu, ne sadrži gluten i odličan je izbor kad poželiš osvježenje u obliku deserta. 

SASTOJCI 

tamna čokolada 160 g 
maslac 35 g 
jaje 2 kom 
sol 1 prstohvat 
vanilin šećer 1 kom 
kokosovo brašno 30 g 
prašak za pecivo 10 g 
prašak za puding - kokos 1 kom 
mlijeko 1 l 
šećer kristal 5 žlica 
naribani kokos 100 g 

POSTUPAK 

Otopi čokoladu s maslacem. Odvoji bjelanjke, dodaj prstohvat soli u njih pa ih istuci u čvrsti snijeg. Stavi sa strane. Žumanjke umuti sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodaj otopljenu čokoladu pa sve dobro sjedini.

U smjesu čokolade i žumanjaka umiješaj kokosovo brašno i prašak za pecivo. Naposlijetku, laganim pokretima umiješaj i snijeg od bjelanjaka. Prelij tijesto u namašćeni kalup te peci na 180 stupnjeva 20 minuta. 

U međuvremenu, skuhaj puding od kokosa. Mlijeko stavi grijati na laganu vatru, a prašak za puding i šećer dobro umuti s malo mlijeka. Dodaj u vruće mlijeko i kuhajte dok se puding ne zgusne. 

Kada je biskvit gotov, i puding se malčice prohladio, prelij puding preko biskvita. Pusti kolač na sobnoj temperaturi da se malo prohladi. Po površini pospi ribani kokos i stavi hladiti u hladnjak na barem 4 sata. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?