BRZI RECEPT

Idealan desert za ljetne vrućine: Napravite finu sladoled tortu

10.06.2024.
u 11:22

Usitnite kekse u blenderu pa ih u posudi pomiješajte s otopljenim maslacem i žlicom vrhnja. Promiješajte i utisnite u kalup za tortu, kao da radite cheesecake

Sastojci:

- 170 g keksa od čokolade
- 50 g maslaca
- 100 g tamne čokolade
- 500 g vrhnja za šlag
- malo arome vanilije
- 200 g kondenziranog mlijeka
- 2 žlice kakaa

Priprema:

Usitnite kekse u blenderu pa ih u posudi pomiješajte s otopljenim maslacem i žlicom vrhnja. Promiješajte i utisnite u kalup za tortu, kao da radite cheesecake.

Potom u mikrovalnoj otopite crnu čokoladu sa 100 g vrhnja. U drugoj posudi izmiksajte ostatak vrhnja s vanilijom pa dodajte kondenzirano mlijeko. Odvojite kremu na dva dijela pa u jedan dio umiješajte kakao. 

Na kraju stavljajte obje kreme na podlogu kako je pokazano niže u videu. Površinu torte zagladite pa premažite otopljenom čokoladom. Stavite je u zamrzivač na nekoliko sati, a izvadite 20 minuta prije posluživanja, prenosi Atma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije