Posjeta

Izaslanstvo Vlade FBiH povodom obilježavanja Hanuke posjetilo nekadašnju sinagogu u Mostaru

22.12.2022.
u 17:24

Izaslanstvo Vlade Federacije BiH u kojoj su bili premijer Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević, zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, te federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, povodom obilježavanja židovskog blagdana Hanuka, posjetilo je nekadašnju mostarsku sinagogu. Riječ je o objektu koji je polovicom prošlog stoljeća ustupljen za potrebe Pozorišta lutaka u Mostaru.

Posjeta je upriličena u tjednu obilježavanja Hanuke koja završava 26. prosinca. Izaslanstvo, koju je dočekao predsjednik Židovske općine Mostar Amir Gross Kabiri,  prenijela je čestitke i želje da ovaj, jedan od najvećih židovskih praznika, vjernici provedu u zdravlju, te osobnoj i obiteljskoj sreći. Hanuka se svake godine obilježava kao blagdan svjetlosti i oslobođenja, a prema tradiciji, traje osam dana i noći, kada vjernici pale posebne svijećnjake, tako da svake večeri zapale po jednu svjetiljku.

 

Ovom prilikom izaslanstvo Vlade zajedno sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem, te direktorom Pozorišta lutaka Edinom Kmetašem obišlo je i prostorije Pozorišta lutaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?