Kupili ste naizgled odličan komad junećeg mesa, ali nakon što ste ga pripremili u kuhinji i poslužili na tanjuru shvatili ste da okusom i nije toliko dobar jer ga je teško prožvakati, odnosno žilav je - situacija koja se dogodila svima barem jednom ma koliko god vješti bili u kuhanju.
Dobra vijest je da postoje neki trikovi u pripremi s kojima se to može spriječiti.
Juneće meso treba omekšati prije nego se krene termički obrađivati, a to se može napraviti na nekoliko zanimljivih načina.
Pripremite marinadu od ulja i začina, stavite meso unutra i ostavite preko noći u hladnjaku. Sat do dva prije pripreme ubacite unutra još i nekoliko kriški kivija - on sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko. Isto djeluje i ananas, prenosi BrightSide.
Osim ove dvije vrste egzotičnog voća, možete dodati malo rižinog vina, naribanog luka i jabuke i ostaviti u tome meso tijekom cijele noći, a jednako dobro djeluju i kiseline poput limuna i octa.
Limun će djelovati već nakon sat vremena, pa se ovim trikom možete poslužiti ako pripremate neko jelo u zadnji tren.
U octu već mora stajati cijelu noć.