Blagdanski stol ne prolazi bez francuske salate

Kako čuvati francusku salatu i koliko dugo može stajati u hladnjaku

03.01.2023.
u 19:21

Blagdanski stol gotovo nikada ne može proći bez čuvene francuske salate.

Ova salata relativno je lagana za pripremu, ali isto tako, zbog svojih je sastojaka podložna bržem kvarenju. Svima je dobro poznato da se salata sastoji od brzo kvarljivih proizvoda poput šunke, majoneze i različitih vrsta povrća, piše City Magazine.

Osim toga, ukoliko francusku salatu prekrivate folijom, time omogućavate mikroorganizmima da do nje i dođu. Samim time, u svoj organizam unosite veliku količinu bakterija, a da toga često niste ni svjesni.

Zato je najbolje salatu držati u zdjeli s poklopcem i na hladnom mjestu, odnosno u hladnjaku.

Međutim, čak i ako je skladištite na pravi način, najbolje bi bilo da je pojedete u roku od tri dana. Razlog tome je što  nakon određenog vremena, pogotovo ako je duže držite izvan hladnjaka, sastojci fermentiraju i kvare se. Ne bi bilo loše dio salate staviti u tanjur, a onda je odmah vratite u hladnjak, da biste spriječili njezino brže kvarenje.

Također, stručnjaci kao idealnu temperaturu za čuvanje francuske salate preporučuju 4°C.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?