Veganski brownie bez pečenja
SASTOJCI:
- 250 g oraha
- 315 g datulja
- 125 g kakaa u prahu
PRIPREMA:
U procesoru hrane usitnite orahe. Zatim dodajte datulje komad po komadi, blendajući i između. Na kraju dodajte kakao i blendajte dok ne budete zadovoljni sa smjesom. Zatim ju rasporedite u niskoj posudi i stavite na hlađenje, piše Ordinacija.hr.
Ovi se browniji mogu jesti odmah, no što se više ohladi – to će ju lakše biti rezati u male fine kolačiće.
Brze granole s bademima
SASTOJCI:
- 255 g med
- 227 g maslaca od badema
- 255 g zobene pahuljice
PRIPREMA:
Zagrijte maslac od badema i med na slaboj vatri, dok se sve ne otopi i pomiješa. Prelijte preko zobenih pahuljica te smjesu posložite u tepsiju.
Pećnicu zagrijte na 175°C i pecite 15 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi te zatim narežite. Od ove biste smjese trebale dobiti 16 pločica.
Sladoled od jogurta i jagoda
Sastojci:
- jogurt
- svježe jagode
- med
Priprema:
Ako standardnu mliječnu bazu zamijenite jogurtom, a umjesto šećera i zaslađivača dodate jagode i med, sve usitnite blenderom te zamrznete, imat ćete savršeno balansirani sladoled.
Za manje od sat vremena dobit ćete ukusnu domaću slasticu koja je nutritivno bogata, slatka i bezopasna za vaš struk. Još jedna ideja za domaći, zdravi sladoled je zaleđena smjesu od banana. Varijacija na temu je puno.