Rok do srijede

Mještani Donje Jablanice prijete blokadom M-17

28.10.2024.
u 11:57

Pitanja koja su postavili uključuju procjenu sigurnosti kamenoloma i klizišta

Mještani Donje Jablanice organizirali su prošireni sastanak zbog ozbiljnih posljedica nedavnih poplava i odrona koje su pogodile njihovo naselje te izazvali smrt 18 osoba i rušenje više desetaka kuća. Na sastanku su izrazili zabrinutost za sigurnost i budućnost Donje Jablanice te zahtijevaju prisutnost ključnih predstavnika Općine Jablanica kako bi dobili odgovore na svoja pitanja. Među njihovim zahtjevima je i traženje nazočnosti načelnika općine i pomoćnika iz svih službi na sastanku koji će se održati u srijedu, 30. listopada 2024. godine, u 18:00 sati. Mještani su naglasili da će, ukoliko ne dobiju odgovore do tog datuma, biti prisiljeni blokirati magistralnu cestu M-17.

Pitanja koja su postavili uključuju procjenu sigurnosti kamenoloma i klizišta, zatim mogućnost pokretanja preostalog kamena u kamenolomu i potoku, te rješenja za kamenolom. Tu je i upravljanje oborinskim vodama od Vila Mont do Ivan križa, zatim odvoz materijala koji je skladišten kod skladišta Željezničke postaje, rješavanje stambenih pitanja za osobe pogođene nedavnom prirodnom nepogodom, kao i rad povjerenstava za procjenu štete i ispitivanje statike oštećenih stambenih objekata. Ovim zahtjevima mještani traže hitnu reakciju lokalnih vlasti kako bi se osigurala sigurnost i obnova njihovog naselja, koje je teško stradalo u poplavama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije