Provedeno ždrijebanje

Na prijevremene izbore u četiri grada i dvije općine izlazi 13 subjekata

29.12.2022.
u 21:13

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIP) BiH jučer je provelo ždrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću, u skladu s uputom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnike gradova Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnike općina Bratunac i Vogošća.

U svojoj odluci podsjećaju kako je ovjeren 21 politički subjekt, i to 13 političkih stranaka, sedam neovisnih kandidata i jedna koalicija. Međutim, ždrijebano je 13 političkih subjekata, i to pet političkih stranaka, sedam neovisnih kandidata i jedna koalicija jer sedam političkih stranaka nije dostavilo ime kandidata u utorak do 16 sati kada je istekao rok za podnošenje kandidatskih lista, priopćeno je pritom iz Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine.

SIP BiH nakon provedenog ždrijebanja svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću. O postupku ždrijebanja vodio se zapisnik koji će s navedenom odlukom biti dostupan javnosti na web-stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Inače, stanovnici ukupno šest lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini za nešto više od mjesec dana ponovno će imati priliku birati načelnike i gradonačelnike.

Prijevremeni izbori za gradonačelnike gradova Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnike općina Bratunac i Vogošća bit će održani u nedjelju, 5. veljače 2023. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?