NEODOLJIVI KOLAČ OD JABUKA: Mekani biskvit i aromatične, osvježavajuće kreme

29.04.2023.
u 15:12

Pripremite osvježavajući kolač od jabuka. Oduševit će vas miris i mekoća biskvita i ukusne kreme.

Sastojci za biskvit:
7 jaja
200 g šećera
100 ml ulja
350 g jogurta
300 g brašna (pola meko, pola oštro)
50 g krušnih mrvica
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode
sok i korica jednog limuna
3 žlice pekmeza od krušaka
Krema od jabuka:
1 kg slađih jabuka (gramatura očišćenih, naribanih)
sok jednog limuna
400 ml vode + 3 filtar vrećice vašeg omiljenog voćnog čaja
200 g šećera
1 vrećica praška za puding vanilija
1 vrećica praška za puding rum punč
1 paketić želatine
cimet i đumbir, po želji
Šlag-krema:
300 ml mlijeka
1 vrećica praška za puding rum punč
2 žumanjka
2 žlice šećera
500 ml vrhnja za šlag
100 g usitnjenog keksa
Za natapanje biskvita:
200 ml vode + 1 filtar vrećica vašeg omiljenog voćnog čaja
2 žlice meda
2 žlice šećera
2 žlice ruma

Priprema:

 

 

Izmiksajte čvrst snijeg od bjelanjaka i stavite ga na stranu. Pjenasto umutite žumanjak sa šećerom i pekmezom. Umiješajte jogurt i ulje te prosijano brašno s praškom za pecivo i sodom. Potom umiješajte krušne mrvice i sok i koricu limuna te lagano kuhačom snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporedite na lim za pečenje i pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.

Za preljev skuhajte čaj i umiješajte šećer, med i rum. Prelijte preko toplog biskvita. Za kremu skuhajte čaj, i dok je mlak, umiješajte limunov sok. Ogulite i naribajte jabuke, prelijte ih čajem s limunovim sokom. Prebacite u zdjelu za kuhanje sa šećerom i začinima po želji, kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Ukuhajte pudinge i u kremu umiješajte želatinu. Toplu kremu rasporedite preko biskvita.
Za šlag-kremu skuhajte puding sa žumanjkom i ohladite. Izmiksajte vrhnje za šlag, potom umiksajte puding-kremu i usitnjene kekse. Premažite preko ohlađene kreme od jabuka.
Dobro rashladite, najbolje je ostaviti preko noći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije