Održana javna rasprava za Studij novinarstva Filozofskog fakulteta SUM-a

Novi program na Studiju novinarstva temeljit će se na praktičnoj nastavi

23.11.2022.
u 14:00

Filozofski fakultet trenutačno prolazi kroz postupak redovite revizije nastavnih planova i programa propisane Pravilnikom o postupku donošenja novih i revizije postojećih studijskih programa na Sveučilištu u Mostaru (ur. broj: 01-993-1/22 od 23. veljače 2022.).

U tu svrhu Studij novinarstva Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru održao je javnu raspravu o preddiplomskom i diplomskom studijskom programu. Rasprava je održana na Filozofskom fakultetu, a nazočili su djelatnici studija, predstavnik Večernjeg lista Valentina Rupčić, zamjenica glavnog urednika Joze Pavkovića, predstavnik ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a Ante Bokanović, nastavno osoblje Studija novinarstva kao i sadašnji i bivši studenti novinarstva.

Raspravljalo se o uvođenju novih kolegija, izbornosti kolegija, praktičnom radu, nastavnom opterećenju, opterećenju studenata dvopredmetnog studija i ECTS sustavu bodovanja.

Zaključci rasprave su da su na Studiju novinarstva potrebne izmjene o osuvremenjivanju postojećeg studijskog programa u vidu povećanja praktičnog rada, više kolegija o sportu, politici, mogućnost slušanja kolegija različitih jezika na svim godinama Studija kako bi studenti izlazili kompletniji na tržište rada. 

Zaključci rasprave iskoristit će se za unaprjeđenje studijskih programa te intenzivniju suradnju između Studija i ostalih relevantnih institucija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?