Poseban prilog Večernjeg lista

O Grudama i situaciji oko Hrvata u BiH govore Ljubo Grizelj, Milan Bandić, Goran Marić, obitelj generala Zadre...

Grude
16.11.2017.
u 10:43

Ovog petka, 17. studenoga, povodom Dana općine Grude koji je 18. studenoga, Večernji list izdaje posebni prilog pod nazivom "Grudski glasnik". Prilog na 16 stranica donosi pregršt odličnih priča i intervjua s osobama koje promiču pozitivne vrijednosti općine Grude.

Prilog donosi intervju s načelnikom Gruda Ljubom Grizeljom koji govori o aktualnoj situaciji u Grudama, ali i o općenitoj političkoj situaciji u BiH. U prilogu ćete moći čitati i veliki intervju s Milanom Bandićem. Gradonačelnik Zagreba govori kako je karakter koji mu je usađen u Grudama usadio u tkivo Zagreba. Bandić priča i o prošlim vremenima kada se s kartom u jednom smjeru išlo u Zagreb, ali i današnjem vremenu kada je na predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću velika zadaća da Hrvate u BiH održi zajedno. Intervju za "Grudski glasnik" dao je i Goran Marić. Ministar državne imovine u RH uz razgovor o aktualnoj situaciji u BiH prisjetio se i svoga odrastanja u selu Pocrte, u župi Grude, pored općinskog središta, ali i Grudama danas kojima se uvijek rado vraća. Kada su Hrvati u BiH u pitanju Marić ističe da se ne može improvizirati sa sudbinom jednog naroda koji je sam stvarao i branio svoju povijest,  a time i sudbinu na jednom prostoru. - I krvario često za njegov status i njegovu slobodu, a time i svoj vlastiti status i slobodu. To je  onda i determinanta  njegovih prava uključujući i budućnost. Jer hrvatski je narod duboko ukorijenjen  u zemlju i povijest prostora Bosne i Hercegovine - govori, između ostaloga, Marić u velikom intervjuu. Također, i proslavljeni nogometaš, a kasnije jedan od najtrofejnijih hrvatskih trenera Krunoslav Jurčić, Ćirin 'Vatreni' prisjetio se prvih koraka na Bekijinom igralištu, kultnoj Elić Luki i dana kada je njemu i suigračima nogometno znanje usađivao Zdravko Jurčić Miš.  - Danas je aktualna ona pjesma 'Reno 4' od Hladnog piva, a Mađar i Marin su imali 'Renaulta 4' pa su nas oni vozili i odvozili na treninge. Ja kada to pričam svojoj djeci oni se smiju, što im ja pričam, ali mi smo to tako doživljavali. Nama je to bilo više od igre u jednome vremenu - sjetio se Krunoslav Jurčić istaknuvši na kraju razgovora: - Nemojte mi zaboraviti spomenuti Domina Andrijanića, on je uvijek uz nas bio. Napravila je ekipa Večernjeg lista i razgovor s obitelji generala Blage Zadre. Blagina udovica Kata i njegov sin Tomislav, također hrvatski branitelj, prisjećaju se vremena kada je Heroj s Trpinjske ceste i heroj Domovinskog rata položio život na odar domovine, ali komentiraju i aktualnu zbilju u kojoj hrvatski narod u BiH nije jednakopravan. Tako Kata ističe da je Blago danas živ na sve načine bi pokušao pomoći našem narodu u BiH. Također, u prilogu su obrađene i brojne druge gospodarske, ali i kulturne teme stoga ovoga petka pohitajte na kioske po svoj primjerak Večernjeg lista BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije