Prozor

Obilježena 25. godišnjica HKDD-a Prozor

18.06.2017.
u 12:37

Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo Prozor u subotu je obilježilo 25. godišnjicu svoga postojanja te 45. godišnjicu od pogibije pripadnika skupine Fenix kojoj je cilj bio da pokrene pobunu i sruši tadašnju Jugoslaviju.

Kod spomen obilježja na lokalitetu Grebovi na planini Raduši održana je komemoracija pod nazivom „Hod u hrvatsku slobodu“ te su zapaljene svijeće, a nakon toga je u Ramskoj kući na Makljenu upriličena prigodna manifestacija koju su organizirali Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo Prozor i Središnjica HKDD-a Sarajevo.

Tom se prigodom podsjetilo na djelovanje Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva.

- Tijekom ratnih djelovanja humanitarna pomoć za cijelu srednju Bosnu dolazila je preko HKDD-a Prozor uz dobru suradnju s drugim ograncima HKDD-a. Humanitarna pomoć je dijeljena svima koji su se našli u potrebi bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost-  naglasila je Antonija Tomić, ravnateljica studentskih domova HKDD-a u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije