Ministar sigurnosti BiH tvrdi

BiH je kolateralna žrtva migrantske krize

storyeditor/2023-11-28/migranti__2_.jpeg
19.09.2024.
u 20:21

"Migranti ne žele u BiH niti smo mi izazvali migrantsku krizu. Ona pogađa sve segmente društva i isto tako utječe na ključna zbivanja u zemlji", rekao je Nešić

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić izjavio je da je BiH samo tranzitna ruta migranata i da je na neki način kolateralna žrtva migrantske krize koju nije izazvala. Nešić je nakon otvaranja Sarajevskog migracijskog dijaloga na Jahorini rekao da će na ovom dvodnevnom događaju biti govora kako riješiti problem migrantske krize koja ne pogađa samo BiH, već cijelu Europu.

- Očekujem da konferencija ponudi odgovore kako riješiti migrantsku krizu na najbolji način i kako je kontrolirati s posebnim naglaskom na krijumčarenje ljudi, koje u ovom trenutku ne rade domaći ljudi, već organizirane kriminalne skupine unutar migranata, spremne i na nasilno djelovanje - rekao je Nešić. Konstatirajući i da BiH želi biti dio EU-a, Nešić je naveo da to samo po sebi donosi određene obveze, a jedna od njih je zaštita kolektivne europske sigurnosti, što sigurnosne agencije BiH uspješno rade.

Prema njegovim riječima, migrantskom krizom su jednako pogođeni RS i FBiH bez obzira na to što na teritoriju RS-a nema migrantskih kampova. - Migranti ne žele u BiH niti smo mi izazvali migrantsku krizu. Ona pogađa sve segmente društva i isto tako utječe na ključna zbivanja u zemlji - rekao je Nešić novinarima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije