Los Rosales u Mostaru

Otvorena soba za terapiju igrom, djeca uz igračke najlakše stječu vještine

15.11.2022.
u 20:34

U JU Centar za djecu i mlade s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru jučer je otvorena soba za terapiju igrom u sklopu provedbe Interreg IPA projekta "Inclusive play" prekogranične suradnje Hrvatska - BiH - Crna Gora 2014. - 2020. Terapija igrom jedan je od psihoterapeutskih pristupa koji se koristi u radu s djecom u kojem je igra način komunikacije između terapeuta i djeteta. Mr. psihologije i terapeutkinja igrom Tea Knežević iz Centra Proventus iz Zagreba ističe kako je posve logično da će djeca prije steći nove vještine i sposobnosti ako su im okolina i kontakt ugodni.

- Prirodno je da je djeci od najranije dobi, bez obzira na to imaju li teškoće u razvoju ili ne, kontakt kroz igru, istraživanje svijeta oko sebe, dodir i miris najlakši način da steknu nove vještine i znanja – kazala je Knežević. Zapravo, dodaje, djeca ušavši u sobu punu igračaka i stimulativnih materijala na najlakši način stječu životno potrebne vještine. Edukaciju "Terapija igrom" u Zagrebu su prošla su tri zaposlenika Los Rosalesa. Saša Mehmedović, jedan od educiranih terapeuta, ističe kako je edukacija bila jako korisna u smislu saznanja novih modela i načina rada s djecom kroz igru. Terapijska soba zasad je namijenjena za djecu s posebnim potrebama koja borave u centru, a mogla bi biti otvorena i za drugu djecu kojima je takav vid terapije potreban. - Na novu terapiju igrom Centar je iznimno ponosan - istaknula je ravnateljica Los Rosalesa Mirna Mezit.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?