Ova kovanica od jednog eura vrijedi čak 650, a evo po čemu je možete prepoznati

03.07.2024.
u 09:26

Postoje novčići neopisive vrijednosti. Na primjer, kovanica od jednog eura koja zapravo vrijedi 650 eura. Samo trebate obratiti pozornost na mali detalj.

Stručnim jezikom govorimo o takozvanim kolekcionarskim novčićima ili o optjecajnim novčićima. Prigodne kovanice također se nekada mogu pomiješati s optjecajnim kovanicama.

Ove vrijedne kovanice su u opticaju

Izdaje ih Deutsche Bundesbank. Prigodni novčić također se smatra normalnim sredstvom plaćanja, ali ga ne treba koristiti ako je moguće, jer ti novčići imaju znatno veću vrijednost. Postoji još nekoliko detalja koji kovanicu čine pravom investicijom. 

U ovom slučaju, kovanica od 1 eura vrijedi 650 eura. Neki su možda već imali ovaj komad novca u svojim rukama, ali da to nisu primijetili. Ako vam se nešto na kovanici učini neobično, trebali biste to bolje pogledati. Moguće je da imate posebno vrijedan novac, pišu njemački mediji.

Vrijedni netočni reljefi otkriveni u novčaniku

Riječ je o takozvanim tiskarskim greškama. Ovdje zapravo postoje različite vrste. Jedan od najčešćih pogrešnih kovanja je “prženo jaje”, ti novčići vrijede oko 100 eura. Relativno ih je lako uočiti. Unutrašnjost kovanice je pomaknuta i nije točno u sredini, prenosi Fenix Magazin.

Ako je naličje kovanice naopako, da tako kažemo, to je “rotacija marke” i takva kovanica košta oko 200 eura.

Međutim, to je prilično rijetko. Jedna od najneobičnijih tiskarskih pogrešaka, na primjer, je “pogreška planeta”. Ovaj iznimno rijedak novčić iz Münstera ima kovani novac od 2 eura na ploči od 1 eura. Svatko tko ima sreću da u svom novčaniku pronađe upravo ovaj novčić, za njega od kolekcionara može dobiti i do 650 eura, navode njemački mediji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije