Optužnica Tužiteljstva BiH

Podignuta optužnica protiv osam osoba, lažne eure koristili i u HNŽ-u

20.01.2023.
u 17:40

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv osam osoba koje se tereti da su počinile kazneno djelo udruživanja radi činjenja kaznenih djela i krivotvorenja novca. Optužnica je podignuta protiv Ramela Jusufija, rođenog 1989. godine u Prizrenu, Eveline Mušanović, rođene 2000. u Sarajevu, Emira Šušića zvanog Šiško, rođenog 1990. u Sarajevu, Harisa Garaplije, rođenog 1996. u Sarajevu, Nejre Jusufović, rođene 1995. u Boeblingenu, SR Njemačka, Naide Ćehajić zvane Naca i Beba, rođene 1996. u Sarajevu, Marine Gogalić, rođene 1977. u Sarajevu, te Alemedine Bostandžije, rođene 2000. u Bugojnu.

Optužene se tereti da su, nakon što je prvooptuženi Ramel Jusufi pribavio veću količinu krivotvorenog novca valute euro u apoenima od 50 eura i organizirao skupinu kojoj su pristupili ostali optuženi, tijekom 2019. iz Sarajeva odlazili u druge krajeve BiH, gdje su na području Ilijaša, Jablanice, Konjica i drugih mjesta stavljali krivotvorene novčanice u promet. Tako su u trgovinama ili ugostiteljskim objektima kupovali robu manje vrijednosti koju bi plaćali krivotvorenim novčanicama u apoenima od 50 eura te dobivali ostatak u ispravnim novčanicama. Na navedeni način u više navrata pokušali su staviti ili stavili u platni promet krivotvorene novčanice valute euro, a u izvršenju kaznenih djela otkrili su ih i spriječili policijski djelatnici MUP-a SŽ i MUP-a HNŽ. Navode optužnice Tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem 20 svjedoka, dvoje stručnih vještaka i prilaganjem 80 dokaznih materijala. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?