velike količine kiše

Poplavljena škola u Kalesiji, Vlada TŽ najavila hitne mjere za sanaciju

16.06.2020.
u 16:39

Mješovita srednja škola u Kalesiji jutros je najviše stradala zbog enormnih količina kiše protekle noći.

Prema riječima nadležnih, problem prokišnjavanja je i do sada bio prisutan, ali ovog puta se može govoriti i o izvanrednoj situaciji. Zaposlenici od ranog jutra nastoje smanjiti posljedice i preduprijediti neželjeni ishod.

- Jutros smo bili primorani isključiti struju u kompletnom objektu radi zaštite svih zaposlenika kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Nažalost, u izuzetno lošoj smo poziciji - kazao je direktor Mješovite srednje škole Kalesija Elvir Mujkić.

Apelu za pomoć po hitnoj proceduri odazvala se i Vlada TŽ te su danas ovu obrazovnu ustanovu posjetili ministar prostornog uređenja i okolice Elvir Rožnjaković i ministrica obrazovanja i kulture Fahreta Brašnjić.

- Moram reći kako smo i prije imali nekih naznaka da je ovdje loša situacija i kao Vlada smo bili planirali da utrošimo određena sredstva kroz kapitalna ulaganja, da riješimo ovaj problem. Međutim, pojavom koronavirusa sve je zaustavljeno i ovaj problem se iz tog razloga nije na vrijeme riješio. Uzimajući u obzir da je situacija hitna, Vlada je danas odmah reagirala, nađena su sredstva i u najkraćem roku ćemo se potruditi riješiti ovaj problem - ističe ministrica Brašnjić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije