Pužići sa sirom, odlični i kada se ohlade.
Sastojci
Tijesto:
– 300 g brašna
– 1/2 žličice praška za pecivo
– 1 vrećica kvasca
– 40 ml maslinovog ulja
– tople vode
Punjenje:
– 200 g sira
– 1 bjelanjak
– 150 g sirnog namaza, po želji
– peršin, sol, papar, mladi luk po ukusu
Premaz:
– 1 žumanjak
– malo mlijeka
I još…
– sezam za posipanje, po želji
Priprema:
Sve sastojke za tijesto sjediniti i fino umijesiti, ostaviti da miruje. Pripremite pleh obložen papirom za pečenje.
Sir usitniti pa ga pomiješati sa sitno sjeckanim lukom, bjelanjkom i sirnim namazom po želji. Dodati peršin, sol, papar, po ukusu i dobro izmiješati.
Tijesto razviti na malo brašna u veći pravokutnik oko pola centimetra debljine i premazati preko smjesu sa sirom. Narezati tijesto na manje puževe, pa ih stavljati na pleh.
Uključiti pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva. Puževe premazati mješavinom žumanjka i mlijeka, posuti sjemenkama i peći 25 minuta dok ne porumene.