Jače naoblačenje očekuje se tijekom noći na utorak

Saharska prašina bit će otpuhana! U BiH stiže nevrijeme

01.07.2024.
u 10:57

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno s kišom i pljuskovima. Lokalno je moguća i obilnija kiša, a postoje uvjeti i za pojavu tuče

Stigao nam je srpanj, prema statistici, najtopliji mjesec, a ovaj ipak neće početi tako. Danas prijepodne diljem zemlje bit će pretežito sunčano. Jače naoblačenje koje će uvjetovati oborine diljem zemlje očekuje se tijekom noći na utorak. U Bosni pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima. Lokalno je moguća i obilnija kiša, a postoje uvjeti i za pojavu tuče. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno s kišom i pljuskovima. Lokalno je moguća i obilnija kiša, a postoje uvjeti i za pojavu tuče. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stupnjeva, priopćeno je iz FHMZ BiH. - Srpanj počinje pogoršanjem. No, još će dobar dio ponedjeljka biti sunčano i vruće, a onda kasno popodne raste vjerojatnost za kišu i grmljavinu pa i kakvo izraženije nevrijeme.

Glavnina pogoršanja u noći na utorak i utorak prijepodne. Pritom će uz sjeverac biti osjetno svježije, ali od srijede uz sve manje oblaka postupno opet sve toplije. Prema tome, vrućina koju smo imali prošlog vikenda ostaje iza nas, a situaciju su komentirali s IstraNeta. U više država očekuje se vrijeme lošije od prethodnog.

- Ovakvo stanje vrućeg ljeta ipak neće dugo potrajati. Prema prognostičkim modelima, na početku srpnja, koji je inače i najtopliji ljetni mjesec, slijedi novi prodor svježijeg i vlažnog zraka s Atlantika. U takvoj situaciji ponovno ćemo puno pisati o lokalnim pljuskovima i nevremenima, dok će se temperature zraka nakratko sniziti čak i ispod prosjeka za doba godine! Zahvaljujući promjeni zračnih struja, saharska prašina bit će otpuhana daleko na jug. Kakvo ljeto, naviknut ćemo se i prilagoditi, nema druge - zaključili su.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?