ORAŠJE

Vlada Posavske županije usvojila brojne odluke i zaključke

04.07.2024.
u 13:13

Vlada Posavske županije (PŽ) je u četvrtak održala sjednicu na kojoj je usvojeno više odluka i zaključaka, a neke od njih su kapitalni grant za vodoprivredu, grant nižim razinama vlasti, kao i sufinanciranje prijevoza učenika.

Usvojena je Odluka o odobravanju korištenja sredstava iz Kapitalnog granta za vodoprivredu utvrđenog Proračunom Posavske županije za 2024. godinu u iznosu od 300.000 KM za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata za iskorištavanje voda, kao i ostalih aktivnosti vezanih uz navedene objekte, te za realizaciju projekta koji se odnose na vodoprivredu, navodi se u priopćenju Vlade PŽ.

Vlada PŽ je usvojila Odluku o dodjeli sredstava iz Proračuna Posavske županije za 2024. godinu s pozicije Grant nižim razinama vlasti u iznosu od 800.000 KM, a sredstva su dodijeljena sukladno rezultatima javnog poziva.

"Ministarstvo financija Posavske županije će sklopiti ugovore o dodjeli sredstava s općinama, gradom i mjesnim zajednicama", poručuju iz županijske Vlade.

Također, usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Županjskoj upravi civilne zaštite za provođenje postupka javne nabave za nabavku vatrogasne opreme za zajedničku profesionalnu vatrogasnu postrojbu Posavske županije koja obuhvaća nabavku jakni i hlača, a procijenjena vrijednost nabave iznosi 48.000 KM bez PDV-a.

Vlada je usvojila Odluku o davanju suglasnosti Vladi Posavske županije za provođenje postupka javne nabave radova na sanaciji i rekonstrukciji krova na zgradi županijske Vlade, kao i Odluku o pokretanju postupka javne nabave radova na sanaciji i rekonstrukciji krova navedene zgrade u Orašju.

"Radovi uključuju demontažu postojećeg i postavljanje novog krova. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 175.000 KM bez PDV-a", poručuju iz Vlade PŽ.

Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava Gradu Orašje, Općini Odžak i Općini Domaljevac-Šamac na ime sufinanciranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Županija za svibanj u školskoj 2023./2024. godini u iznosu od 48.915,83 KM (Grad Orašje 14.099,34 KM, Općina Odžak 28.796,00 KM i Općina Domaljevac-Šamac 6.020,49 KM).

Vlada je, među ostalim, usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Posavske županije za 2024. godinu Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Posavske županije u svrhu financiranja troškova besplatnog autobusnog prijevoza putnika na relaciji Odžak-Domaljevac-Orašje za razdoblje srpanj-listopad 2024. godine u iznosu od 15.000 KM

Na sjednici su usvojene i brojne druge odluke i zaključci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije