NOVI TRAVNIK

Za 20 projekata iz glazbe, sporta... u N. Travniku 50.000 KM

storyeditor/2024-07-03/dujo.png
04.07.2024.
u 19:06

Podržani su projekti koji su dio tradicije Novog Travnika, kao što su Rujanski susreti, Dok teče Lašva…, kao i neki koji se tek trebaju razviti

U prostorijama Općine Novi Travnik jučer su s predstavnicima nevladinih organizacija za provedbu projektnih prijedloga potpisani ugovori vrijedni 50.000 KM. Povjerenstvo za odabir projekata, koje je činilo šest članova, odabralo je 20 projekata iz svijeta glazbe, promocije kulture, sporta i rekreacije, navode iz Općine Travnik.

Jedna od potpisnica je Nikolina Lukić, predsjednica Udruge "Novotravničke mažoretkinje", koje organiziraju Defile za pamćenje. Lukić je tom prigodom naglasila kako će dodijeljena sredstva olakšati organizaciju njihova budućeg događaja.

- Značajno je da naš projekt, koji je vrlo entuzijastičan, smislen i uistinu veoma važan za naše članice, ima podršku Općine jer nam je to dokaz da radimo kvalitetno i da se naš rad vidi. Svaka je podrška bitna, pogotovo za mlade ljudi koji rade poput nas - kazala je Lukić, predsjednica Udruge "Novotravničke mažoretkinje".

Načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo, izražavajući zadovoljstvo raznovrsnošću odabranih projekata, istaknuo je važnost ulaganja Općine u događaje iz različitih sektora.

- Nakon uspješno održanih Dana općine tijekom kojih smo imali čak 30 događanja u 36 dana, ovo je još jedan način da Općina podrži raznolikost sadržaja. Prema prijavama možemo vidjeti veliko zanimanje za projekte iz kulture, sporta, glazbe... u našoj zajednici.

Povjerenstvo je podržalo projekte koji su dio tradicije Novog Travnika, kao što su Rujanski susreti, Dok teče Lašva…, kao i neke koji se tek trebaju razviti u našem gradu, kao što je Kids Inbox Novi Travnik - izjavio je novotravnički načelnik Stjepan Dujo.

Sredstva za potpisane ugovore planirana su u općinskome proračunu za 2024. godinu, a odabir projekata provodio se u skladu s LOD metodologijom (Jačanje lokalne demokracije). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?