Zbog sustava sin mu ostao bez oka, a sad izgubio i kćer

Face TV
20.10.2024.
u 15:57

Šesnaestogodišnja Džejla Drapić iz Sarajeva preminula je 11. listopada uslijed komplikacija koje su nastale nakon stomatološke intervencije, što je duboko potreslo javnost u Bosni i Hercegovini. Njezina obitelj potvrdila je tragičnu vijest, a otac Muamer Drapić u emotivnom intervjuu za emisiju “Centralni dnevnik” kod Senada Hadžifejzovića ispričao je šokantne detalje o događajima koji su doveli do njezine smrti. Džejla je bila na liječenju kod stomatologa dr. Harisa Mekića, koji je liječio nekoliko njezinih zuba, no jedan zub ocijenio je rizičnim. Muamer Drapić otkrio je kako je, unatoč njegovim molbama da se zub izvadi, stomatolog pokušao sačuvati zub kroz liječenje. - Rekao je da će pokušati zaliječiti zub iako sam ga molio da ga izvadi. Kad je bol postao sve jači, preporučio nam je da uzimamo antibiotike i koristimo obloge. Međutim, stanje se pogoršalo. Otekla je i nije jela tri dana - izjavio je Drapić kroz suze.

Prema Muamerovu svjedočenju, Džejlino zdravstveno stanje nastavilo se rapidno pogoršavati. Obitelj je ponovno kontaktirala stomatologa, no dobili su isti savjet – nastavak terapije antibioticima i čišćenje zuba. Stanje mlade djevojke postalo je kritično, a završna faza bolesti dogodila se iznenada. - Džejla je usred noći vrišteći rekla: “Mama, tata, žiga me srce”, a ubrzo nakon toga zauvijek nas je napustila - kazao je neutješni otac. Ova iznenadna tragedija duboko je potresla ne samo obitelj Drapić već i širu javnost u BiH, koja suosjeća s njihovim gubitkom.

Muamer Drapić tvrdi da bi njegova kći danas bila živa da je zub izvađen navrijeme te da je postupak liječenja bio drugačiji. - Da je zub izvađen navrijeme, ona bi danas bila s nama. Čekala bi me kod kuće i pitala: “Tata, hoćeš kavu?” - rekao je Drapić ne skrivajući tugu. Obitelj je podnijela prijavu protiv stomatologa tvrdeći da je smrt njihove kćeri posljedica neadekvatnog liječenja. Očekuju da će nadležne institucije provesti temeljitu istragu i da će pravda biti zadovoljena.

Smrt Džejle Drapić otvorila je brojna pitanja o kvaliteti zdravstvenih usluga i odgovornosti medicinskih stručnjaka. Ovaj slučaj nije prva situacija u kojoj se obitelj Drapić suočila s izazovima zdravstvenog sustava u BiH. Muamer je otkrio da se već 2018. godine borio s birokracijom i sustavom kada je njegovu sinu Ameru bila potrebna hitna medicinska pomoć zbog problema s okom. - Ja sam bio u još jednoj situaciji kad sam morao prositi novac za svoje dijete. Oko je bilo u pitanju, morao sam hodati po Njemačkoj. Ovdje u Slogi organizirali su mi humanitarni koncert - rekao je Drapić.

Njegov sin Amer tada je ostao bez oka, a obitelj je bila prisiljena tražiti financijsku pomoć od dobrih ljudi jer im država nije pružila potrebnu podršku. -Bio sam u situaciji da prosim novac za dvije, tri operacije - otkrio je Muamer prisjećajući se teških trenutaka. Obitelj Drapić nada se da će se kroz nadležne institucije utvrditi sve okolnosti ovog tragičnog slučaja te da će pravda biti zadovoljena.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije