MUPžS

U stambenom objektu na Stupu pronađeno 175 migranata

ilustracija
12.03.2020.
u 14:05

 U sarajevskom naselju Stup policija je jutros pretresla stambeni objekt u kojem je pronašla 175 migranata.

- U jutarnjim satima po prethodno pribavljenoj naredbi Općinskog suda Sarajevo policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo (MUPŽS) izvršili su pretres stambenog objekta lociranog na Stupu, u ulici Munira Gavrankapetanovića, i u objektu zatekli 175 migranata - potvrdio je Feni glasnogovornik MUP-a ŽS Mirza Hadžiabdić.

Tom prilikom kod jednog migranta je pronađena određena materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu, te je on priveden na dalju kriminalističku obradu u službene prostorije Uprave policije MUP-a ŽS.

- Preostala 174 migranta su prevezena u Imigracijski centar u Blažuju, Općina Ilidža - dodao je Hadžiabdić.

Navedenu aktivnost Uprava policije je provela u suradnji sa Službom za poslove sa strancima i Županijskom upravom za inspekcijske poslove ŽS.

- Aktivnosti ovakve prirode će se nastavljati i tijekom narednog razdoblja na području Županije Sarajevo, a sve kako bi preventivno djelovali na eventualno vršenje kaznenih djela, odnosno sprječavanja da osobe neovlašteno izdaju smještaj migrantima te da budu sankcionirane od nadležne Županijske uprave za inspekcijske poslove - kazao je za Fenu Hadžiabdić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?