Ulazak je slobodan

Kazališni spektakl povodom 30. obljetnice HNK Mostar

11.09.2024.
u 16:26

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru slavi tri desetljeća postojanja i stvaranja, a na dan osnutka, u nedjelju 22. rujna, publiku očekuje nezaboravno iskustvo – spektakularna izvedba nagrađivane predstave "Isus, sin čovječji", prema čuvenom djelu Halila Džubrana i u režiji Roberta Pehara.

Predstava će biti odigrana u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati, a ulazak je slobodan.

"U ovom vrhunskom scenskom djelu, kroz bogatstvo modernih vizualnih elemenata, upoznat ćemo Isusa Krista na neuobičajeni način, kroz oči onih na rubu – od njegove bake Ane do Jude i Marije Magdalene. Svaki lik donosi svoje svjedočanstvo, unoseći u Isusovu priču ljudsku perspektivu koja nije imuna na sumnju, zavist, ljubav i preobraženje", priopćili su iz Hrvatskog narodnog kazališta.

Kako su naveli, predstava nije tek klasična dramatizacija, već raskošna scenska sinteza koja oduševljava monolozima, dijalozima, vizualima inspiriranim djelima velikih umjetnika poput Caravaggia i Rubensa te vrhunskom glazbom koja povezuje Bliski istok s Hercegovinom.

"Originalna glazba autora Gabrijela Prusine vodi nas na putovanje kroz semitsko naslijeđe i hercegovački melos, dok se monumentalna pitanja o vjeri, čovjeku i njegovoj ulozi u svijetu isprepliću kroz nezaboravne slike. Ne propustite ovaj jedinstveni događaj i doživite Džubranovu poeziju u srcu Mostara", poručili organizatori.

Bez obzira na slobodan ulazak, mjesto je potrebno rezervirati pozivom na broj 063/019 019 ili slanjem poruke preko Facebook ili Instagram stranice HNK Mostar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?