traje od 18. do 22. listopada

Otvoren 13. Tuzla Film Festival, uručena nagrada Slavku Štimcu

Tuzla Film Festival
Fena
18.10.2024.
u 21:41

- Drago mi je što sam u Tuzli, što sam među ljudima za koje znam kakvi su, kakva je Tuzla i Tuzlaci i nadam se da će takvi i ostati - rekao je Štimac.

U Narodnom pozorištu Tuzla večeras je počeo 13. Tuzla Film Festival, a prije projekcije filma "Djeda Mraz u Bosni", bh. režisera Emira Kapetanovića, Boris Balta, direktor Festivala, uručio je Vilu Tuzla Film Festivala proslavljenom glumcu Slavku Štimcu za doprinos razvoju južnoslavenske kinematografije

Nakon velikog pljeska Slavko Štimac je s pozornice Narodnog pozorišta okupljenoj publici rekao da je ponosan što je sudjelovao u razvoju kinematografije "južnoslavenskih prostora".

- Drago mi je što sam u Tuzli, što sam među ljudima za koje znam kakvi su, kakva je Tuzla i Tuzlaci i nadam se da će takvi i ostati - rekao je Štimac. 

Za posjetitelje je od 18. do 22. listopada pripremljen bogat program najnovijih ostvarenja s južnoslavenskog područja. 

U subotu su planirane projekcije filmova "Megdan - između vode i vatre" autora Todora Capkonova i film "Svemu dođe kraj" Rajka Grlića. U nedjelju film "Živi i zdravi" autora Ivana Marinovića i "Sveta obitelj" Vlatke Vorkapić. Za ponedjeljak su rezervirani filmovi "Čovjek koji nije mogao šutjeti" autora Nebojše Slijepčevića i "Među Bogovima" Vuka Ršumovića. U utorak na programu je film Dragana Bjelogrlića "Čuvari formule" te "Dani ludila" Borisa Balte. 

Proglašenje pobjednika 13.TFF-a najavljeno je za srijedu 23.listopada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije