26. rujna

Tamburaški orkestar Mostar i Stanko Šarić: Koncert za dušu i pamćenje

12.09.2024.
u 14:03

U susret jeseni, Tamburaški orkestar Mostar poklanja Mostaru i Hercegovini godišnji koncert koji će se održati u četvrtak, 26. rujna, na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače s početkom u 19 sati.

Uz domaće soliste Tihomira Šimunovića i Mirka Golemca, specijalni gost koncerta dugogodišnji je pjevač Najboljih hrvatskih tamburaša, ex. Zlatnih dukata, zaštitno lice tamburaške glazbe u Hrvata, Stanko Šarić, priopćili su organizatori.

Tamburaški klasici poput "Sve ću prodat sutra", "Zamiriši Slavonijo", "U san mi dođu tambure", samo su dio bogatog repertoara Tamburaškog orkestra Mostar.

U slučaju loše vremenske prognoze, koncert će biti održan u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Ulaz na koncert je besplatan, no koncert ima humanitarni karakter te će se prikupljati dobrovoljni prilozi za nabavu edukativnih i didaktičkih igračaka za potrebe Klinike za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Podsjećamo, Tamburaški orkestar Mostar službeno postoji od 2017. godine, a do danas je imao više zapaženih nastupa, kako pred domaćom publikom tako i na gostovanjima.

Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom Grada Mostara i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?