Istaknuta mostarska umjetnica, kulturna djelatnica i humanitarka

Zijadi Zekić priznanje za promociju kulture u Gradu Mostaru, ali i šire

storyeditor/2024-09-09/zijada.png
vl
10.09.2024.
u 14:37

Teško je pronaći kulturni događaj u Mostaru kojemu Zijada Zekić, istaknuta mostarska umjetnica, kulturna djelatnica i humanitarka, nije prisustvovala, a o tome govori i činjenica da je još ranije dobila zahvalnicu kao najvjernija posjetiteljica Mostarskoga ljeta jer nije propustila ni jedan njegov sadržaj, piše Večernji list BiH.

Brojne samostalne izložbe

Priznanja koja je Zijada Zekić ranije dobivala nastavila su se nizati i ove godine. Naime, Skupština Hercegovačko-neretvanske županije nedavno joj je dodijelila priznanje za promociju kulture u Gradu Mostaru i šire.

- Moja velika ljubav od djetinjstva je teatarska umjetnost. Osim toga, obožavam i primijenjenu umjetnost, slikarstvo, pisanu riječ. Tim se bavim cijeli život pa mogu reći, gotovo i profesionalno. Imala sam svoje samostalne izložbe, promocije zbirki poezije, dosta sam radila s djecom s poteškoćama u razvoju, što smatram velikom srećom jer toj je populaciji potrebna svaka vrsta pomoći cjelokupnoga društva - kazala je nedavno Zijada Zekić.

Koliko je ova mostarska umjetnica aktivna na svim poljima kada je riječ upravo o umjetnosti, zorno govori i činjenica da je njezino djelo ove godine bilo izloženo na izložbi umjetnika Grada Mostara pod nazivom "Mostarska paleta" u povodu dvadesete obljetnice od obnove Staroga mosta.

Naravno, valja kazati i kako je Zijada Zekić počasna članica Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska". Inače, iza ove vrsne umjetnice brojne su samostalne izložbe slika: Ljubav, Pogled, Izvor života, Naši buketi danas te niz kolektivnih izložbi, a posebno se ističe izložba "Šal s pričom". Autorica je zbirki poezije "Skrivena tajna i "Vrijeme za pamćenje".

Uradila je i četiri projekta s djecom s poteškoćama u razvoju: "Pokaži što znaš", "Ja sanjam svoju budućnost", "Najbolji od najboljeg" i "Pokloni ljubav i dobrotu".

Dugogodišnji rad

Pažljivo čuva sve novinske članke i fotografije te je svojedobno novinskim i fotografskim isječcima predstavila svoj dugogodišnji rad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?