slastičarski klasik

Mramorni kuglof s narančom

Slatkisvijet.com
21.12.2024.
u 16:00

Mirisan mramorni kuglof jedan je od slastičarskih klasika i kolač koji nas mnoge vraća u djetinjstvo. Dodatak malo soka i korice naranče daje mu jednu skroz posebnu notu mirisa i okusa. Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

  • 4 jaja
  • 300 g šećera
  • 2 paketića vanilin šećera
  • 120 g maslaca
  • naribana korica 1 naranče
  • sok od 1 naranče
  • 3 žlice ulja
  • 300 g glatkog brašna
  • ½ paketića praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa u prahu

Priprema

  1. Bjelanjcima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom i vanilin šećerom 2-3 minuta pa dodajte žutanjke i ulje. Zatim dodajte naribanu koricu i sok od naranče. Sačuvajte 2 žlice soka od naranče za razrjediti smeđu smjesu.
  2. Na kraju dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo, a zatim lagano umiješajte prethodno pripremljeni snijeg od bjelanjaka. Odvojite 1/3 smjese pa umiješajte kakao i 2 žlice soka oda naranče. Kakao prosijte kako ne bi imali neželjene grudice.
  3. U dobro namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof naizmjenično stavljajte red žute, red smeđe smjese. Kuglof pecite na temperaturi od 180 °C 40-45 minuta. Pečeni i ohlađeni mramorni kuglof možete posipati šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije