ISPROBAJTE!

Rum kolačići s čokoladnim punjenjem: Savršeni za blagdanski stol

coolinarika
16.12.2024.
u 19:31

Rum kolačići rukom i ljubavlju oblikovani i pripremljeni da se mogu pojesti u jednom zalogaju. Coolinarika prenosi recept food blogerice Andree Cukrov.

Sastojci

300 g mljevenih keksa

100 g pečenih mljevenih lješnjaka

80 g šećera u prahu

10 g kakao praha

2 Rum šećera

prstohvat soli

100 g maslaca

50 – 60 ml mlijeka

Za oblikovanje i posipanje:

mljeveni lješnjaci

mljeveni keksi

Za čokoladnu kremu:

100 g tamne čokolade

100 g slatkog vrhnja

Priprema

1. U zdjeli pomiješajte kekse, lješnjake, šećer u prahu, kakao, rum šećer i sol.

2. Dodajte otopljeni maslac i još jednom sve dobro izmiješajte.

3. Malo po malo dolijevajte mlijeko neprestano miješajući dok se sve ne poveže u kompaktnu i homogenu smjesu.

4. Za oblikovanje i posipanje u dubokom tanjuru pomiješajte mljevene lješnjake i mljevene kekse.

5. Uzmite manju okruglu modilicu za kekse i stavite je na tanjur. Ispunite modilicu smjesom za kolačiće i poravnajte.

6. Sredinu smjese izdubite, najbolje priborom za dubljenje jabuka, ali poslužit će i neki manji čep.

7. Pažljivo izvadite smjesu iz modlice te dobiveni kolačić uvaljajte u smjesu mljevenih lješnjaka i keksa.

8. Prebacite ga na tanjur pa ponovite postupak dok ne iskoristite svu smjesu.

9. Za čokoladnu kremu čokoladu nasjeckajte i prebacite je u zdjelu.

10. Slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja pa ga prelijte preko čokolade.

11. Ostavite tako nekoliko minuta kako bi se čokolada otopila, a zatim sve dobro promiješajte dok ne se ne pretvori u glatku kremu.

12. Ostavite kremu da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim je prebacite u vrećicu za ukrašavanje.

13. Istinite kremu u udubine na kolačićima.

Posluživanje

Odmah poslužite ili čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

Savjet

Osim okruglih modlica možete odabrati i druge oblike iz kojih je jednostavno izvaditi kolačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije