u čašama ili zdjelicama

Tiramisu dip - super rješenje kad ti se ne da čekati da se 'pravi' tiramisu ohladi

Food Dolls/Pinterest
24.10.2024.
u 13:02

Tiramisu dip odlično je slatko rješenje za zabave, ali i za trenutke kada nemaš vremena čekati da se 'pravi' tiramisu dovoljno ohladi

Svi vole tiramisu! Onaj klasični, koji je slatka divota bez pečenja koju rado prigrlimo na kraju ukusnog obroka. No postoje i razne maštovite verzije koje smo isprobali kao što su tiramisu cookie cups, tiramisu torta, tiramisu kuglice, tiramisu keksići, pohani kruh punjen tiramisu kremom, potom razne voćne verzije od kojih nam je omiljena ona s limunom, odnosno limoncellom i curdom od limuna. Fora twist je i dodavanje Oreo keksa umjesto piškota... Ma mašti nema kraja kad je tiramisu u pitanju!

Tiramisu dip - fora za zabave i kad nam se jako žuri

A što kad nam se jako, jako jede nešto slatko, konkretno tiramisu, a nemamo vremena za slaganje deserta i njegovo dugo hlađenje u hladnjaku koje može potrajati satima? E pa snađemo se i napravimo - tiramisu dip, slatki gusti umak u koji se umaču piškote, a ima sve sastoje dobrog tiramisua (osim jaja!). 

Ovaj tiramisu dip poslužuje se u čašama ili zdjelicama, uz piškote koje su dio klasičnog tiramisua te se umaču u ovaj dip. No ako nemaš kod kuće piškote ili želiš isprobati neku drugu kombinaciju, slobodno u svoj tiramisu dip umoči graham krekere, svježe voće poput jagoda, komade biskvita, razne kekse, vafle... Jeda čekamo da isprobaš ovaj recept i javiš nam svoje dojmove!

SASTOJCI

  • slatko vrhnje 125 ml
  • espresso - instant prah 2 žličica
  • kakao prah 1 žličica
  • mascarpone 240 g
  • krem sir 180 g
  • šećer u prahu 75 g
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • sol 1 prstohvat

piškote

POSTUPAK

  1. U zdjeli izmiksaj mikserom ili ručno, pjenjačom, slatko vrhnje, instant espresso prah i kakao prah dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
  2. Izmiksaj mascarpone, krem sir i šećer u prahu na srednjoj brzini, dok ne postane glatko - oko 2 minute. Dodaj tučeno vrhnje s espressom i kakaom, ekstrakt vanilije i sol. MIksaj dalje na slaboj brzini dok smjesa ne postane svijetla i pahuljasta - oko 1 minutu.
  3. Dip prebaci u čaše ili zdjelice za serviranje, pospi s još malo kakao praha i posluži uz piškote.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije