Nije dolazilo u obzir

Princ Harry nikad nije zagrlio svoju baku: 'Bio bih sankcioniran'

princ Harry
Profimedia
21.01.2023.
u 08:47

Princ Harry nedavno je objavio svoju knjigu memoara naslova 'Spare' (Rezerva) u kojoj je otkrio mnoge detalje iz svog života i o međuodnosima u kraljevskoj obitelji. Knjiga, koja je objavljena 10. siječnja, podigla je mnogo prašine, a ubrzo je postala i najprodavanija publicistička knjiga u povijesti, jer je prvoga dana prodano već 400 tisuća primjeraka u elektroničnom, audio i klasičnom formatu knjige. 

- Oduvijek smo znali da će ova knjiga uspjeti, ali nadmašuje čak i naša velika očekivanja - izjavio je Larry Finlay, direktor izdavačke kuće Transworld Penguin Random Housea. 

- Koliko znamo, jedine knjige koje su se prvog dana prodale više su one u kojima je zvijezda drugi Harry (Potter) - dodao je tada.

Neki od detalja koje je princ objavio u knjizi su vezani i uz njegov odnos s bakom, kraljicom Elizabetom. Tako je princ u knjizi otkrio da svoju baku nikada nije mogao zagrliti. Zbog ove izjave pokupio je mnoge simpatije javnosti. Naime, princ je svoju priču započeo tima kako je gledao svoju baku kako uživa na koncertu povodom njenog zlatnog jubileja 2002. godine. 

- Dok sam je gledao kako pleše i njiše se u ritmu, htio sam je zagrliti. Ali naravno da nisam. Ne dolazi u obzir. Nikada to nisam učinio i nisam mogao zamisliti bilo koju okolnost pod kojom takav čin ne bi bio sankcioniran - napisao je Harry te nastavio o trenutku kada je njegova majka, princeza Diana, pokušala zagrliti kraljicu. 

- Bio je to zapravo više skok nego zagrljaj, ako je vjerovati očevicima. Baka je skrenula kako bi izbjegla kontakt, a cijela je stvar završila vrlo nespretno, mrmljanjem isprika - naveo je. Zapitao se je li kraljica ikada zagrlila vlastitog sina, sada kralja Charlesa III. 

- Pitao sam se je li ju tata ikada pokušao zagrliti. Vjerojatno ne - rekao je pa dodao kako je kraljica ponudila svom sinu "čvrsti stisak ruke" nakon što se vratila kući s višemjesečne kraljevske turneje. Dodao je da ni njegov djed, princ Philip, nije bio ništa drugačiji. 

- Doista, djed je bio toliko povučen, toliko zauzet putovanjima i poslom da je jedva viđao tatu prvih nekoliko godina njegova života - kazao je.

Inače, princ se osvrnuo i na neke druge detalje. U knjizi princ Harry je otkrio i detalje o sukobu svoje supruge i princeze od Walesa, Kate Middleton, pisao je i fizičkom obračunu s bratom zbog Meghan, kao i o broju ljudi koje je ubio na dužnosti u Afganistanu. Ovo su samo neki od detalja koji su ranije procurili, a Harry je u svojim memoarima iznio još mnogo toga.

Neki od trenutaka koje je princ opisao vežu se i uz njegovu suprugu Meghan Markle te njezin susret s drugim članovima kraljevske obitelj.  Tako Harry u knjizi piše da se Meghan iznenadila što se morala pokloniti kraljici te da ju je Sarah Ferguson, bivša supruga princa Andrewa, podučila kako će se pokloniti. Princ piše da je Meghan naklon obavila savršeno te da su u sobi bili i princeza Eugenie, njezin tadašnji zaručnik Jack, Sarah Ferguson, kraljica Elizabeta i princ Andrew.

- Trenutak kasnije Meg me upitala nešto o kraljičinom asistentu. Pitao sam je o kome govori – dodao je Harry te otkrio da je Meghan pojasnila kako misli na čovjeka koji je kraljici Elizabeti držao torbicu te ju otpratio do vrata, a Harry joj je tada odgovorio da je to njegov stric, princ Andrew.

- Definitivno nas nije guglala - zaključuje Harry te se tako osvrće na pisanja o tome kako Meghan nije znala ništa o kraljevskoj obitelji i njezinim članovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije