JERUSALEM

Izrael šalje izaslanstvo u Kairo na pregovore o prekidu vatre u Gazi

Netanyahu
03.08.2024.
u 17:37

Izrael će poslati izaslanstvo u Kairo u subotu ili nedjelju kako bi pregovarali o prekidu vatre u Gazi i sporazumu o razmjeni talaca i zarobljenika s Hamasom.

Kako je saopćeno iz Ureda izraelskog premijera, izraelsko izaslanstvo će u subotu ili nedjelju otputovati u Kairo na neizravne pregovore o prekidu vatre u Gazi i sporazumu o razmjeni zarobljenika.

Hamas se još nije oglasio o ovom pitanju, javlja Anadolu

Kako je objavi izraelski "Kanal 12", nakon ubojstva šefa političkog biroa Hamasa Ismaila Haniyeha u Teheranu, sastanak premijera Benjamina Netanyahua s direktorima izraelskih obavještajnih službi 1. kolovoza uvečer obilježile su oštre diskusije i verbalne prepirke.

Na sastanku su strane ocijenile nove točke koje je Netanyahu želio dodati u sporazum o prekidu vatre u Gazi te kako bi se moglo postići diplomatsko rješenje s Libanom na sjeveru Izraela.

Direktor izraelske domaće obavještajne agencije Shin-Bet Ronen Bar rekao je na sastanku kako osjeća da premijer ne želi da nacrt prijedloga za sporazum bude na stolu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije