Tko će osvojiti 1,9 milijardi dolara?

Još se čeka dobitnik najvećeg jackpota u povijesti, evo kolike su šanse za osvajanje dobitka

lutrija
07.11.2022.
u 07:00

U subotu su izvučeni brojevi za jackpot američke lutrije Powerball, no nijedan uplaćeni listić nije ih imao. Tako je sada jackpot narastao na procijenjenih 1,9 milijardi dolara, objavila je kalifornijska Lutrijska udruga. Dobitni brojevi bili su 28, 45, 53, 56 i 69, a Powerball broj bio je 20. Sljedeće je izvlačenje Powerballa danas.

Procijenjeno je da je subotnje izvlačenje u iznosu od 1,6 milijardi dolara bilo "najveći svjetski lutrijski dobitak dosad ponuđen", objavljeno je iz Powerballa. Izgledi za osvajanje jackpota otprije su poznati i, logično, ne ovise o visini dobitka, riječ je o omjeru od samo 1 prema 292,2 milijuna. Iako je to manje od omjera za isti poduhvat u igri Mega Millions gdje je to 1 naprama 303 milijuna.

Budući da u subotu nije bilo pobjednika, to znači kako se "izjednačilo rekord u igri po broju uzastopnih izvlačenja bez dobitnika glavne nagrade", ističu iz Powerballa. Subotnje izvlačenje u studiju Lutrije Floride u Tallahasseeju bilo je 40. izvlačenje Powerballa otkako je jackpot posljednji put osvojen 3. kolovoza listićem u Pennsylvaniji, navodi se u CNN-ovu tekstu o rekordnom jackpotu.

Najdulji niz u povijesti lutrije završio je 4. listopada 2021., kada je vlasnik srećke iz Kalifornije osvojio jackpot od 699,8 milijuna dolara nakon 41 izvlačenja. Očito je kako je subotnji jackpot od 1,6 milijardi dolara bio rekorder i po Guinnessovoj knjizi, a taj će rekord biti oboren već na sljedećem izvlačenju. I prijašnji rekord pripada istoj lutrijskoj igri. "Najveći jackpot u nacionalnoj lutriji" Guinnessove knjige rekorda postavio je upravo Powerball u siječnju 2016., kada su tri listića osvojila jackpot od 1,586 milijardi dolara.

Listići za Powerball koštaju 2 dolara po kolu i prodaju se u 45 država, Okrugu Columbia, Portoriku i Američkim Djevičanskim otocima. Jackpot je na milijardu dolara narastao prošlog ponedjeljka, porastao je nakon nekoliko tjedana izvlačenja u kojima nitko nije kupio listić na kojem bi zaokružio svih šest izvučenih brojeva. Dobitnici mogu izabrati da im se nagrada isplati u jednokratnom iznosu ili u 30 postupnih isplata tijekom 29 godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?