PROBLEMI ZA AUTOINDUSTRIJU

Tisuće vozila gomilaju se u njemačkoj luci, to bi se moglo negativno odraziti

12.11.2022.
u 08:12

Njemačka luka Bremerhaven jedno je od najvećih automobilskih čvorišta na svijetu, a sada je zbog nekoliko problema prepuna automobila koji su spremni za ulazak ili izlazak iz Europe.

U prosjeku godišnje luka Bremerhaven premjesti 1,7 milijuna vozila, ali nedostatak vozača za teški teret, kao i vozača za istovar i utovar dolaznih i odlaznih vozila, doveo je do ozbiljnih kašnjenja. Osim toga, trenutno jednostavno nema dovoljno brodova za prijevoz vozila. Globalna flota je u padu za oko 13 brodova u usporedbi s 2019., što je rezultat prekomjernog rashoda u prvoj godini pandemije, javlja HAK revija.

Loše su vijesti za kupce i proizvođače to što se ne očekuje da će se ta situacija riješiti prije 2024. godine kada će se početi isporučivati novoizgrađena plovila. No, nestašica bi mogla utjecati i na cijene vozila. S rastućom potražnjom za električnim vozilima iz Kine u Europi, pritisak na luke mogao bi samo rasti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?