UBOJSTVA DILJEM AMERIKE: Bijela kuća se oglasila nakon pokolja tinejdžera u Dadevilleu

Joe Biden
16.04.2023.
u 18:08

Najmanje četiri osobe ubijene su u pucnjavi na proslavi 16. rođendana u američkoj saveznoj državi Alabami. Fox News javlja da stižu izvješća o više od 20 ranjenih, prenosi Index.hr.

Službenici nisu otkrili točan broj žrtava, ali fotografija koju je snimio svjedok pokazuje tijela najmanje šest tinejdžera na tlu, javlja BNO News.

Prema medijima, svjedok na mjestu događaja rekao je da je ukupan broj žrtava veći od šest, uključujući više ljudi koji su poginuli na mjestu događaja. Svjedok je vidio tijela prekrivena bijelim plahtama.

Pucnjava se dogodila u gradiću Dadevilleu oko 22:34 po lokalnom vremenu, navodi se u priopćenju koje je objavila Agencija za provođenje zakona Alabame. Specijalni agenti iz ALEA-e pokrenuli su istragu.

Do pucnjave u plesnom studiju došlo je oko 20:30 po lokalnom vremenu, prenosi TV postaja WRLB.

Prije nekoliko tjedana dogodile su se dvije masovne pucnjave u susjednim državama Tennesseeju i Kentuckyju. U njima je smrtno stradalo jedanaestero ljudi, a ranjeno ih je devetero. Zbog oružanih incidenata lokalni dužnosnici su prošloga tjedna pozvali na strože mjere kontrole oružja.

Pastor Ben Hayes rekao je da su većina žrtava tinejdžeri. "Jedan od poginulih mladića bio je sportaš i jednostavno sjajan dečko", rekao je. "Poznavao sam mnoge od ovih studenata. Dadeville je mali grad i ovo će utjecati na sve u ovom području", dodao je.

Dadeville je ruralni gradić smješten u okrugu Tallapoosi, na istoku Alabame. Ima populaciju od svega 3200 ljudi.

CNN ističe kako je ovo druga pucnjava u istom danu. Nešto ranije muškarac je ispalio hice iz vatrenog oružja u parku u Louisvilleu, na području Kentuckyja. Tamo je smrtno stradalo dvoje ljudi, a četvero je ozlijeđeno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije