uoči 79. zasjedanja Opće skupštine UN-a

Vatikan pozvao na iskorjenjivanje nuklearnog oružja

24.09.2024.
u 07:49

Težnja za općim mirom je cilj, a to podrazumijeva opće razoružavanje i pogotovo eliminaciju nuklearnog oružja, izjavio je Pietro Parolin, državni tajnik Vatikana, uoči 79. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Parolin je pritom naveo kako je cijeli svijet zahvatila opasna kriza te da je vrijeme da se obrani ljudsko dostojanstvo.

„Moramo garantirati sigurnu budućnost u kojoj svi ljudi mogu uživati u razvoju, kao pojedinci i kao zajednice. Jedino u ovom trenutku ne smijemo zatvarati oči pred tragedijama s kojima se čovječanstvo suočava“, naglasio je Parolin.

Ratne strahote koje trenutačno odzvanjaju Bliskim istokom i u Ukrajini nisu bile jedine u središtu govora državnog tajnika Vatikana koji je, uz to, dodao da međunarodna zajednica treba dodatno pojačati sve svoje akcije kojima bi iskorijenila siromaštvo u svijetu.

„Mirna i prosperitetna budućnost zahtjeva političku volju da se koriste sva sredstva koja bi dovela do održivog razvoja“, bile su riječi Parolina u sjedištu Ujedinjenih naroda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije