Tragedija u RUsiji

Večerali knedle, svi završili u bolnici: Djeci nije bilo spasa, sljedeći dan četvero ih je umrlo

24.09.2024.
u 08:27

Četvero djece iz iste obitelji u regiji Krasnojarsk u Rusiji, preminulo je nakon što su večerali knedle s piletinom.

Roditelji i djeca u dobi od šest, 11, 12 i 13 godina u subotu ujutro, 21. rujna, otišli su liječniku, žaleći se na mučninu i povraćanje. Iako se još istražuju detalji tragedije, ispostavilo se da su večer prije jeli knedle s piletinom koje je majka kupila u obližnjoj trgovini.

Kako javlja RIA novosti, cijela obitelj bila je hospitalizirana, ali je najmlađoj djevojčici i 13-godišnjem dječaku naglo pozlilo i preminuli su u bolnici.

S obzirom na to da im se pogoršavalo zdravstveno stanje, ostatak obitelji bio je prevezen u kliniku u Krasnojarsku. Preostalo dvoje djece, djevojčice u dobi od 11 i 12 godina, također su preminule unatoč naporu liječnika.

Stanje roditelja je stabilno i istražitelji ih namjeravaju ispitati. Majka je također, navodno, trudna s petim djetetom. Otac je jedini popio lijek kad se počeo osjećati loše, a supruga kaže da nije ništa dodavala u hranu. Istraga je otkrila propuste trgovine u kojoj je majka kupila knedle.

"Na temelju rezultata analize možemo zaključiti da je većina proizvoda isporučena u trgovinu bez prateće veterinarske popratne dokumentacije, nepoznatog podrijetla, bez potvrde o njihovoj sigurnosti", saopćili su iz regionalnog odjela Ruske poljoprivredne banke na Telegramu, prenosi Dnevnik.hr.

Dokumentacija za knedle koje je obitelj kupila, navodi da se radilo o šest serija ukupne težine 21 kilogram, a proizvodi su stigli od četiri različita proizvođača iz Rusije.

Istražno povjerenstvo pokrenulo je kazneni postupak zbog neispravne proizvodnje, skladištenja ili prodaje robe, a iz trgovine su oduzeti svi poluproizvodi i piletina. Također su ispitali vlasnika i trgovce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije