POGOĐEN PROJEKTILOM

VIDEO Napadnut hotel u Ukrajini: Dva novinara Reutersa su ozlijeđena, jedan je nestao

GENYA SAVILOV/REUTERS
25.08.2024.
u 16:10

"Vlasti, policija i spasioci rade na licu mjesta. U tijeku su akcije čišćenja ruševina i spašavanja", rekao je Vadim Filaškin, guverner regije Donjeck

Član Reutersovog tima, koji je pratio rat u Ukrajini je nestao, a još dvoje je hospitalizirano nakon napada na hotel u gradu Kramatorsku na istoku Ukrajine. U priopćenju je novinska agencija rekla da je hotel Sapphire, u kojem je odsjela šesteročlana ekipa Reutersa, pogođen projektilom u subotu. "Jedan naš kolega se vodi kao nestao, dok su još dvojica prebačena u bolnicu na liječenje", rekli su iz agencije. "Još trojica su pronađena. Hitno tražimo više informacija, surađujemo s vlastima u Kramatorsku i podržavamo naše kolege i njihove obitelji. Obavijestit ćemo vas kada budemo imali više informacija", dodaje se.

Vadim Filaškin, guverner regije Donjeck, objavio je u nedjelju ujutro na Telegramu da su "Rusi pogodili Kramatorsk", te da su dva novinara ozlijeđena, dok se jedan vodi kao nestao nakon udara na hotel. "Vlasti, policija i spasioci rade na licu mjesta. U tijeku su akcije čišćenja ruševina i spašavanja", rekao je.

Rusko ministarstvo obrane nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar. Ured glavnog tužitelja Ukrajine rekao je u izjavi na Telegramu da je otvorio "predistragu" o napadu koji se dogodio u 22:35 sati po loklanom vremenu. "Ruske snage pogodile su grad Kramatorsk, vjerojatno projektilom Iskander-M", rečeno je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije