MOSTAR

Đuzel: Uspostavljanje zračne linije između Istanbula i Mostara značajno bi povećalo broj putnika

22.07.2024.
u 11:10

Zračna luka Mostar započela je pregovore s niskotarifnim avioprevoznikom Pegasus Airlines o uspostavljanju nove zračne linije između Istanbula i Mostara, što bi moglo značajno poboljšati povezanost Mostara s međunarodnim destinacijama.

Direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel potvrdio je Feni da su pregovori u tijeku i da očekuje pozitivan ishod, naglašavajući važnost ove suradnje za mostarski aerodrom.

- Nama je to tržište jako zanimljivo. Inicijalni prvi sastanak s avioprevoznikom Pegasus Airlines prošao je dosta korektno i dobro. Ponudili smo im maksimalne popuste koje možemo dati i koje nudimo svim kompanijama. Na Pegasusu je sada hoće li prihvatiti te uvjete ili ne. Ne treba tu nekakvu lažnu nadu odmah davati, ali važno je da smo krenuli u zdravu komunikaciju – rekao je Đuzel.

Kako je dodao, od puno faktora ovisi hoće li se pregovori završiti ove ili iduće godine. Međutim, istaknuo je važnost otvaranja ovog tržišta jer bi se time povećao broj putnika.

- Samo da ljetnu sezonu rade sigurno bi se povećao broj putnika za 20 posto na ukupni promet, kako turistički, tako i poslovno. Na tom ćemo tržištu u narednom razdoblju svakako inzistirati i naći ćemo način kako da ga otvorimo – rekao je Đuzel.

Pegasus Airlines već ima linije između Istanbula i Sarajeva, a uskoro će započeti i letove između Istanbula i Tuzle, kao i između Antalije i Sarajeva. Uvođenje linije za Mostar bila bi treća destinacija ove turske aviokompanije u Bosni i Hercegovini.

Zračna luka Mostar trenutno surađuje s kompanijama Croatia Airlines iz Zagreba, Air Serbia iz Beograda i SkyAlps iz Barija, Münchena, Rima i Verone.

"Prema podacima za lipanj, imali smo gotovo 6 tisuća putnika. Srpanj već ima više od tri tisuće putnika. Prošlogodišnji promet već smo prešli i sada nam je cilj doći do željene brojke od 40 tisuća putnika, što je realno", zaključio je Đuzel.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije