Tri prioriteta i jedanaest mjera za plan zapošljavanja u Mostaru

06.09.2024.
u 18:31

Formiran je i Resursni centar koji čine poduzetničke udruge i savezi REDAH, LiNK, Intera i Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH)

Kroz projekt “Podrška mladima u zapošljavanju u IT sektoru” kreiran je dokument “Lokalni akcijski plan zapošljavanja Grada Mostara 2024. - 2027.” (LAPZ), a kao prvi korak u njegovoj provedbi formiran je i Resursni centar koji čine poduzetničke udruge i savezi REDAH, LiNK, Intera i Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH).

- Formirajući ovo tijelo, rješavanju problema nezaposlenosti želi se pristupiti na sustavan način koji će omogućavati dugoročnu, učinkovitu i efektivnu provedbu. Ove četiri poduzetničke organizacije imaju iskustva i kapacitete u provedbi aktivnosti te će sudjelovati u svim segmentima izrade i izravnoj provedbi Operativnog plana LAPZ-a - priopćeno je iz Resursnog centra.

Inače, spomenuti projekt provodi Grad Mostar s Asocijacijom za ekonomski razvoj REDAH, kao vodećim partnerom, te Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d. o. o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-a.

Dokumentom LAPZ želi se sustavno urediti i riješiti problematika zapošljavanja na području Mostara u suradnji s ključnim akterima koji mogu pružiti podršku u uspješnoj provedbi mjera zapošljavanja. Sektori koji su prepoznati kao prioritetni su turistički sektor (ugostiteljstvo, hotelijerstvo), prerađivački sektor (prerada metala, drva, plastike), IT sektor i uslužni sektor. U skladu s tim definirana su tri prioriteta i jedanaest mjera za realizaciju Lokalnog akcijskog plana zapošljavanja.

Objavljena su dva prva javna poziva za korisnike. Prvi se odnosni na vaučer shemu za edukacije budućih CNC operatera, CNC programera, Revit u okviru Autodesk Training Centra i Excel za poslovne korisnike koji je objavio Tehnološki park Intera. Drugi poziv vezan je uz obuku “Pokreni svoj posao” za nezaposlene osobe koje žele pokrenuti vlastiti biznis ili osobe koje su registrirale vlastiti biznis poslije 1. siječnja 2024. godine, a koju organizira Udruga za poduzetništvo i posao LINK.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije