zhž

Jači udari vjetra zahvatili i ZHŽ

06.02.2020.
u 15:00

 Olujni vjetar je tijekom srijede navečer i četvrtka ujutro zahvatio i Zapadnohercegovačku županiju (ZHŽ). Jak vjetar uništio je krov na pomoćnom terenu stadiona Mokri dolac u Posušju, te krov Gradske sportske dvorane u Ljubuškom.

Kako se doznaje iz Uprave civilne zaštite ZHŽ-a, vatrogasci na području te županije imali su više tehničkih intervencija.  

Nekoliko stabala je iščupano i palo na kuće ili na prometnice u toj županiji, a u saniranju su sudjelovali vatrogasci i pripadnici GSS-a. Riječ je o Oklajima i Knešpolju (Široki Brijeg), Donjim Studencima (Ljubuški) te lokalitetu Bakule, Bage i Čitluk (Posušje). 

Civilna zaštita je djelovala i na pomoćnom terenu stadiona Mokri dolac na kojem je jak vjetar uništio krov na istočnoj tribini te bočni zid. U Ljubuškom je oštećen krov tamošnje Gradske sportske dvorane.

Pojedina sela u Širokom Brijegu su još uvijek bez struje, a oštećeno je nekoliko objekata.

Iz Civilne zaštite ističu kako ozlijeđenih osoba nema niti u jednoj od četiri lokalne jedinice samouprave u toj županiji.

Po riječima ravnatelja Uprave civilne zaštite te županije Drage Martinovića, po svim parametrima nema uvjeta za proglašenje prirodne i druge nesreće.

- Po informacijama koje imam od gradonačelnika i načelnika iz naše županije, za sada neće biti proglašeno stanje prirodne ili druge nesreće - kazao je Martinović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije