Treće tromjesečje

Očekuje se umjeren ekonomski rast, inflacija 2,2 posto

inflacija
20.09.2024.
u 18:58

Centralna banka Bosne i Hercegovine očekuje umjeren ekonomski rast u trećem tromjesečju i procjenjuje da bi ukupna inflacija u zemlji mogla iznositi 2,2 posto, a bazna 3,8 posto. Iz Centralne banke su naveli da preliminarna procjena kretanja realnog BDP-a za navedeno tromjesečje iznosi 2,3 posto na godišnju razinu, piše Srna.

- Prema preliminarnim procjenama, izuzimajući nepredviđene cjenovne šokove, očekujemo blago jačanje inflatornih pritisaka do kraja godine, prvenstveno zbog niske baze u prethodnoj godini - objavila je Centralna banka Bosne i Hercegovine.

U posljednjem tromjesečju očekuje se da bi ukupna inflacija mogla iznositi 2,3 posto, a bazna bi se trebala zadržati na razini od 3,8 posto.

Centralna banka Bosne i Hercegovine procjenjuje godišnji rast realne ekonomske aktivnosti u drugom tromjesečju na 2,5 posto, što je više za 0,1 postotni bod u odnosu na procjenu iz lipnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije