Ove Kinder kocke napravit ćete za 20ak minuta i svi će uživati u njima.
Sastojci
PODLOGA:
200 g mljevenog plazma keksa
80 g otopljenog maslaca
80 g Lino Lada kokos namaza
60 ml mlijeka
ČOKO SLOJ:
200 g Lino Lada namaza
KREMA
300 ml vrrhnja za šlag
10 g vanilin šećera
10 g želatine fix
180 g mascarpone sira
129 g Kinder Bueno čokoladica
70 g mljevenog plazma keksa
GLAZURA:
130 g Kinder čokoladica
55 ml vrhnja za šlag
20 g sitno sjeckanih pečenih lješnjaka
Priprema
1. U lončiću zagrijte mlijeko i prelijte ga preko Lino Lada namaza, pa smjesu sjedinite. Maslac otopite u istom lončiću, umiješajte ga u plazma keks, pa dodajte i otopljeni namaz. Smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu pleha dimenzija 28×20 (ili kalup promjera 22cm), pa ubacite u hladnjak dok ne pripremite kremu, prenosi Coolinarika.
2. Tek kada pripremite kremu, kalup ćete izvaditi iz hladnjaka i ravnomjerno premazati namazom, nakon čega odmah možete premazati kremom.
3. Vrhnje i vanilin šećer umiksajte u čvrst i stabilan šlag, a minutu prije kraja miksanja dodajte i želatinu, kako biste dobili na stabilnosti. Umiješajte mascarpone i plazma keks, pa za kraj dodajte i na kvadratiće nasjeckane Kinder Bueno čokoladice. Kremu ravnomjerno rasporedite pa ubacite u hladnjak dok ne pripremite glazuru.
4. Na laganoj vatri čokoladice otopite u vrhnju, pričekajte da se smjesa malo ohladi, umiješajte lješnjake i ravnomjerno prelijte preko kreme.
Savjet
Pogledajte video koji se nalazi na instagram profilu: Woodie Foodie | Josip Gavran | Gole torte (@woodie._foodie)