Slapovi Kozice kod Fojnice s kristalno čistom vodom savršeni za ljetne dane

30.06.2024.
u 17:18

Slapovi Kozice nedaleko od Fojnice predstavljaju pravi biser bosanskohercegovačke prirode. Zadivljujuće kadrove ovih slapova podijelila je na društvenim mrežama Farah Hadžiabdić.

- Na samo sat i 20 minuta od Sarajeva nalaze se ovi slapovi… Popiti kavu ovdje je neprocjenjivo. Put je jednim dijelom makadamski i super je, što nije bio uvijek slučaj. Ovaj vodopad čine tri slapa pa ne propustite sve ih vidjeti vidite - napisala je u opisu videa koji je objavila na Instagramu, prenosi klix.ba.

“Mjesto za odmor duše i tijela”, “Tako blizu i tako savršeni slapovi”, “Čuvam ovo”, neki su od komentara na objavu Farah Hadžiabdić.

Iako je cesta većinom asfaltirana, putovati se treba oko osam kilometara preko izletišta Malkoć do Vladića vrha pa onda slijedi duga makadamska cesta do sela Dragačići. Rijeka Kozica kristalno je čista, a njezine slapove čine tri manja i dva veća vodopada, s kojih voda pada s oko 20 metara.

Iznad vodopada na manjem platou nalazi se mjesto na kojem se posjetitelji mogu odmoriti i osvježiti, a cijela lokacija je dobro trasirana i u ljetnim mjesecima je idealna za obiteljski vikend-odmor u prirodi. Kozica je desna pritoka Lašve. Krasi je čistoća vode.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?