Ustrojbena sjednica Zdravstvenoga vijeća HNŽ-a

02.07.2024.
u 14:11

U zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije održana je ustrojbena sjednica Zdravstvenoga vijeća Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a u novomu sazivu koji čine predstavnici pacijenata, udruga, Liječničke komore HNŽ-a, Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a, Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a, Sindikata liječnika medicine i stomatologije FBiH i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Poslovi Zdravstvenoga vijeća utvrđeni su člankom 71. Zakona o pravima, obvezama i odgovornostima pacijenata, a u sklopu svoje mjerodavnosti Vijeće je ovlašteno donositi odgovarajuće preporuke i zaključke u svrhu poboljšanja prava pacijenata na području Županije.

Na ustrojbenoj sjednici razmatran je Poslovnik o radu Zdravstvenoga vijeća, a članovi su donijeli zaključak da se zatraže izvješća zdravstvenih vijeća jedinica lokalne samouprave, kao i izvješća zdravstvenih ustanova o zaprimljenim i riješenim prigovorima pacijenata te izvješća vezana uz pokrenute sudske postupke protiv zdravstvenih ustanova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?