u dvorani na Bijelom Brijegu

Kordić otvorio Sveučilišnu studentsku olimpijadu u Mostaru: 'Ovakvi događaju šalju pravu sliku Mostara u svijet'

26.09.2024.
u 19:01

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić otvorio je danas u dvorani na Bijelom Brijegu Sveučilišnu studentsku olimpijadu. Kordić je u pozdravnom govoru naglasio kako ovakvi projekti i događaju šalju pravu sliku Mostara u svijet, te poželio svim natjecateljima mnogo uspjeha u natjecanjima.

-Mostar je grad u kojem imamo dvije visokoobrazovne institucije, Sveučilište i Univerzitet, te grad u kojem su dobrodošli svi ljudi dobre volje, ne gledajući nacionalnost ili vjersku pripadnosti. Želim da se svi osjećate ugodno u našem gradu i uživate u športskim nadmetanjima - poručio je gradonačelnik Kordić u pozdravnom govoru.

Izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo projektima koje provodi Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, ističući kako je veliki dijelom zbog toga Mostar prepoznat kao studentski grad, piše Pogled.ba.

-Gledajući vas športaše ovdje dolazi mi u sjećanje događaj kada je Studentski centar bio privremeni dom odbojkašicama iz Ukrajine koji su došle u naš grad nakon početka agresije na tu zemlju. U tim trenutcima je Mostar koji je pretrpio strašne posljedice rata postao grad koji prima izbjeglice koje je pogodio vihor rata. To su veliki događaji i poruke i ja ovim putem čestitam ravnateljici Glibić i cijeloj Upravi Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru na projektima koje provode - zaključio je gradonačelnik Kordić.

Mostar još jednom dokazuje da je studentski grad

Ravnateljica Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Anita Glibić izrazila je zahvalnost što Mostar može biti domaćin Sveučilišne studentske olimpijade, te se zahvalila svim športašima ih BiH i zemalja regije koji su se prijavili na sudjelovanje na ovome događaju.

-Još jednom šaljemo poruku da je Mostar studentski grad i lokalna zajednica koja će uvijek biti domaćin svim ljudima dobre volje. Čast nam je što možemo biti organizatori jednog ovakvog događaja i još jednom potvrditi da smo vodeći studentski centar u Bosni i Hercegovini i jedan od najboljih u regiji. Nastaviti ćemo i dalje raditi na podizanju studentskog standarda i jačati suradnje sa drugim studentskim centrima u BiH i regiji kako bi zajedno mogli napredovati na zadovoljstvo svih nas, osobito naših studenata - poručila je ravnateljica Glibić, te se zahvalila gradonačelniku Kordiću i svima onima koji su podržali ovaj projekt.

Studenti će se natjecati u odbojci, basketu 3x3, futsalu, plivanju, šahu u stolnom tenisu, a svima je osiguran smještaj u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru.

Partneri projekta su Sveučilište u Mostaru, Ured za studente sa invaliditetom Sveučilišta u Mostaru, Stolnoteniski klub Mostar i udruga Vedri osmijeh, a pokrovitelji su Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Federalno ministarstvo kulture i športa.

Svi sudionici Olimpijade će biti smješteni u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru koje je uložilo mnogo napora kako bi se ovaj projekt realizirao. Još jednom će iz Mostara u svijet otići slike koje govore da je ovo grad uspješnih mladih ljudi, mnogih športskih talenata i može biti mjesto mnogih pozitivnih priča ako svi uložimo dovoljno napora u izgradnju pozitivnih priča i primjera. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije