SARAJEVO

Kraljević: Radimo na iznalaženju izvedivih modela za potporu umirovljeničkog standarda

11.09.2024.
u 16:17

Nakon što su umirovljenici u Federaciji BiH izrazili svoje nezadovoljstvo, tražeći povećanje mirovina i bolji standard, federalni ministar financija Toni Kraljević izrazio je spremnost sudjelovanja u razgovorima s umirovljenicima, iako je primarna odgovornost na resornom ministru. Međutim, svjestan je da se svaka tema u jednom trenutku dotiče i ministarstva financija, pa tako i sada.

Kraljević je pojasnio kako je Porezna uprava FBiH prikupila 2 milijarde i 18 milijuna KM doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje u prvih osam mjeseci ove godine, dok su ukupno isplaćene mirovine u istom razdoblju iznosile 2 milijarde i 329 milijuna KM.

- Diskrepanca između prikupljenih doprinosa i isplaćenih mirovina iznosi 318 milijuna maraka - pojasnio je ministar.

Također je naglasio da, iako je predizborno vrijeme, neće davati obećanja koja nisu realno ostvariva.

- Neću koristiti ovo vrijeme, ne dopušta mi kućni odgoj, kako bih sada davao obećanja za koja nisam siguran da se mogu realizirati. Mogu samo kazati da resorno ministarstvo, premijer Vlade, FZ MIP/PIO i ministarstvo financija rade na iznalaženju izvedivih modela usmjerenih potpori umirovljeničkog standarda - zaključio je Kraljević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije