Slastice

Ledeni vjetar u čaši - lakši i brži recept mnogima omiljene slastice

03.07.2024.
u 07:41

Ako volite ledeni vjetar, morate isprobati njegovu jednostavniju verziju

Obožavate ledeni vjetar, ali nemate vremena ni volje samo za sebe praviti cijeli kolač? Imamo odlično rješenje za to - brzi i lagani recept za mnogima omiljenu slasticu, ali u čaši. Sam kolač ne izgubi svoju čar i svi sastojci praktički ostaju isti, a dobijete odličan desert za udovoljavanje želje i zaslađivanje. Također, ljeto je idealno vrijeme za pripremu Ledenog vjetra jer imamo dostupno puno više svježeg voća. Ako ste i vi jedna od mnogih ljubiteljica ove slastice, cijeli recept pročitajte u nastavku i požurite isprobati!

Sastojci

- 3 jaja

- prstohvat soli

- 200 + 20 g šećera

- 1 vanilin šećer

- 20 g oštrog brašna

- 150 + 125 ml mlijeka

- 150 ml vrhnja za šlag

- 1 šlag krema od vanilije

- 400 g svježih jagoda

- 3 kivija

- 2 banane

Priprema

U tri bjelanjka dodati sol i miksati jednu do dvije minute, zatim dodati 200 g šećera i miksati 15 do 20 minuta.

Smjesu staviti u slastičarsku špricu s okruglim nastavkom pa na masni papir istiskivati oblik puslice. Od ove količine smjese može se dobiti otprilike 70 komada puslica.

Puslice se stave u pećnicu na 130°C s uključenom ventilacijom na sat vremena. Kada prođe sat vremena, pećnica se isključi, malo odškrine, ali puslice ostaju unutra dok se potpuno ne ohladi.

Tri žumanjka, 20 g šećera i vanilin šećer umutiti pjenjačom. Umiješati brašno i mlijeko te staviti kuhati kremu.

Kuhanu kremu dobro ohladiti i u nju umiješati izmiksano vrhnje za šlag. Šlag kremu od vanilije izmiksati u 125 ml mlijeka i staviti ju u slastičarsku špricu.

Voće nasjeckati na komadiće, a otprilike 15 puslica usitniti. Svaku prerežite na četiri dijela, a one će se još dodatno izmrviti.

Na dno čaše staviti sloj usitnjenih puslica. Na njih staviti žlicu kreme sa žumanjcima, a zatim sloj jagoda, sloj šlag kreme od vanilije, kivi, sloj usitnjenih puslica, šlag krema sa žumanjcima, banane, šlag krema od vanilije pa dekoracija. Ako su čaše drugačije, može se staviti jedan manje ili više sloj bilo čega, a možete i mijenjati redoslijed po želji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?