Jednostavno i ukusno!

Ljetni voćni kolač: Mekani, pahuljasti biskvit, puding od vanilije, šlag i bobičasto voće!

Slatkisvijet.com
05.07.2024.
u 17:53

Ljetni voćni kolač sjajan je izbor za tople dane. “S obzirom da mi je hladnjak pun raznog bobičastog voća, a na polici već duže vrijeme stoji instant puding od vanilije – izbor je bio logičan! Mekani, pahuljasti biskvit, puding od vanilije, šlag i bobičasto voće! Jednostavno i ukusno”, piše Janette Razum za Slatki svijet.

 

Sastojci

Biskvit

4 jaja
100 g šećera
2 limun šećera
1 vanilin šećer
4 žlice ulja
8 žlica tople vode
90 g glatkog brašna

1 vrećica instant pudinga od vanilije
350 ml mlijeka
100 ml slatkog vrhnja
250 g bobičastog voća

 

Priprema

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne pretvore u snijeg.

Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerima. Zatim dodajte toplu vodu i ponovno sve izmiksajte. Na kraju dodajte ulje pa još jednom sve lijepo izmiksajte. U smjesu sa žutanjcima dodajte prosijano brašno pa pjenjačom sve izmiješajte tako da ne bude grudica. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Pripremljenu smjesu izlijte u kalup. Dno kalupa prethodno namastite i pobrašnite. Biskvit pecite cca 20 minuta na 180°C. Prije nego ga izvadite iz pećnice čačkalicom ili testerom za biskvit provjerite je li pečen. Biskvit odmah izvadite iz kalupa i ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Instant prašak za puding pomiješajte s hladnim mlijekom (350 ml) i miksajte otprilike 1 minutu dok ne postane čvrst. Puding premažite preko ohlađenog biskvita, a preko pudinga premažite tučeno slatko vrhnje (šlag). Kolač ukrasite raznim bobičastim voćem. Kolač prije posluživanja dobro rashladite!

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije