Vremenska prognoza

Mostar i danas najtopliji s 35 stupnjeva, i sutra u BiH sunčano uz malo do umjerenu naoblaku

sunce
05.08.2024.
u 17:49

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati (°C): Bjelašnica 13; Sokolac 24; Ivan-sedlo 25; Srebrenica 27; Livno 28; Tuzla i Zvornik 29; Bihać, Bugojno, Gradačac, Sanski Most i Sarajevo 30; Banja Luka, Bijeljina, Neum, Prijedor i Zenica 31; Trebinje 32 i Mostar 35 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini sutra će uglavnom prevladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U ranim jutarnjim satima na sjeveru i sjeveroistoku Bosne može pasti malo kiše. Dio prijepodneva po Bosni lokalno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15, a najviša dnevna oko 30 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije